Project

Sinds de oprichting in 1996, heeft TECHAS een grote groei meegemaakt. TECHAS stelt zich als hoofddoel het bestrijden van armoede en het voorkomen van marginalisatie en jeugddelinquentie in Ouagadougou en omstreken. De organisatie hoopt dit doel te realiseren door kinderen en jongeren basisonderwijs en/of professionele en technische opleidingen aan te bieden; en hen te helpen bij hun integratie in de arbeidsmarkt.

TECHAS wil werken aan een betere toekomst voor kinderen en jongeren in moeilijke levensomstandigheden. Drie groepen staan centraal in de huidige werking: (1) kinderen en jongeren die in Ouagadougou op straat leven; (2) kinderen, jongeren en vrouwen die in de gevangenis – Maison d’Arrêt et de Correction de Ouagadougou – terecht gekomen zijn; en (3) kinderen die in Ouagadougou opgroeien in extreme armoede.

Voor elke doelgroep werden één of meerdere takken aan het project toegevoegd. Het project bestaat vandaag uit vijf takken: Pãn-bila 1, Pãn-bila 2, CAP, MACO en basisschool Pãn-bila.

TECHAS is een evangelisch-christelijke organisatie. Dit heeft tot gevolg dat de hulpverlening gebaseerd is op een christelijke ethiek. De morele begeleiding van de jongens op Pãn-bila 1 bijvoorbeeld wordt gefundeerd op een evangelische levensbeschouwing. Dit houdt niet in dat TECHAS zich beperkt tot het helpen van christenen. Iedereen die hulpbehoevend is en tot de doelgroep van TECHAS behoort, zal in de mate van het mogelijke (de beschikbaarheid van middelen is bijvoorbeeld een belangrijke variabele) geholpen worden, ongeacht godsdienst, etnie, sekse, leeftijd en politieke overtuiging.

Voor meer info: Lees hier de (franstalige) folder.

HOME

Advertenties

Responses

 1. […] naar Ouagadougou, Burkina Faso. Ik ga daar meehelpen als vrijwilliger op het TECHAS-project (zie: https://panbila.wordpress.com/pan-bila/ […]

 2. […] project waarin de school verwezen zit, vindt u op de eigen wordpress-webstek van het project (https://panbila.wordpress.com/pan-bila/). Het is uiteraard de bedoeling om onze grenzen te verleggen, om te groeien als persoon, om ons […]

 3. Wij gaan ons uiterste best doen om ons benifietproject (concert) te laten slagen en zoveel als mogelijk financiele steun aan jullie te kunnen geven. Ook jullie project aan anderen laten zien en zo een beetje de mensen warm maken om jullie prachtige werk te steunen.

  Toen ik laatst aan collega’s vertelde over jullie project en hen zei dat er soms mensen uit Belgie naar Burkina Faso komen om mee te helpen met allerlei taken was hun reactie, als wij kunnen helpen laat het ons weten en we vertrekken naar Burkina Faso om gelijk welke taak uit te voeren. Je moet weten dat 80% van de brandweermannen vakmannen zijn in allerlei specialiteiten.
  Als de website van het benifietconcert klaar is stuur ik de link door zo kunnen jullie een beetje volgen wat er hier aan het broeden is.

  Groetjes
  Anneke en Geert

 4. Vrijwilligers gevraagd uit de buurt van Gent om een handje toe te steken op 11 september voor het project K.I.N. (Kinderen in nood) ten voordele van de Pãn-Bila kids uit Ouagadougou 😉

  Dank bij voorbaat en Gods zegen!!!
  Anneke.

 5. De website K.I.N. “Kinderen In Nood” is open!!!!!
  Benefiet op 11 september 2010 in De Centrale in Gent, gepresenteerd door Freek Neirynck (gekend van theater Taptoe), concerrt met 6 bands, tombola, motorrit en spaghetti-avond.
  Aantal plaatsen beperkt!!!
  Steun de Pãn-Bilz-kids en plaats jouw bestelling online op de website aub!
  Kan je niet aanwezig zijn en wil je het project TECHAS van Noël en Manja toch steunen, dan kunnen er online ook giften gedaan worden 🙂
  Laat jullie hart spreken en help ons zodat de actie een succes wordt. Zonder jullie hulp kunnen we niet zorgen voor elektriciteitsvoorziening, waar Noël en Manja op hopen. Alle info en uitleg op http://www.k-i-n.be/
  Bedankt bij voorbaat in naam van Geert, mezelf en al die straatkinderen in Burkina Faso.
  Vriendelijke groeten, Anneke.

 6. Neem een kijkje op onze website en steun ons project door aanwezig te zijn op het benefietconcert en/of door geld te storten op de rekening van K.I.N. “Kinderen In Nood” aub. Alle info op http://www.k-i-n.be/ Laat zien dat uw hart op de juiste plaats zit en draag een steentje bij om de straatkinderen te helpen overleven. Zond……er jullie hulp zullen mijn man en ik niet in onze opzet slagen. Hartelijk dank bij voorbaat.

 7. Take a look at our website and support our project by attending on the benefit concert and / or by transferring money to the account of Children In Need Please. Show that your heart is onthe right place and contribute to the street to survive. Without your help, my husband and will not we succeed. Thank you in advance.

 8. Betreft:
  Start2Care vzw
  Overpoortstraat 82b
  9000 Gent BE
  (+32) (0) 491 02 16 92

  Beste TECHAS,

  Start2Care vzw werd opgericht op 5 april 2011 en is een onafhankelijk, privaat gesponsord medium ter ondersteuning van goede doelen en ontwikkelingsorganisaties. Met advies en gratis internetpromotie staan we organisaties met een positieve boodschap, maar geen (financiële) middelen, bij in hun zoektocht naar meer bekendheid en dus meer leden. Het Start2Care netwerk is steeds gratis toegankelijk voor alle bezoekers en leden omdat we ervan overtuigd zijn dat geld alleen geen belemmering mag vormen bij het verspreiden en verdedigen van ideeën en oplossingen.

  Start2Care vzw brengt mensen samen in een unieke en wereldwijde gemeenschap. We overstijgen alle politieke, economische en religieuze barrières omdat Start2Care een universele boodschap van hoop en eendracht vertegenwoordigt. Start2Care is geen beweging… We zijn een modern medium voor bewuste toekomstbouwers!

  Lees en aanvaard hier http://start2care.org/vzw/statuten/ de oprichtingsakte/statuten, word zo officieel lid van Start2Care vzw. Bovendien schrijft u zich hiermee automatisch in voor onze nieuwsbrief om zo alle updates te kunnen ontvangen aangaande Start2Care vzw en onze activiteiten.

  Alvast bedankt,

  Oprechte groeten,

  Koen Jacobs
  Bestuurder
  Start2Care vzw
  Start2Care.org

 9. Hi there, I found your site by way of Google while searching for a comparable matter, your web site got here up, it looks good. I have bookmarked it in my google bookmarks. aegddegcgbck


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: