Pãn-bila Inn

Doordat regelmatig stagiaires en guest helpers op bezoek kwamen, startten Noël en Manja twee jaar geleden met de constructies van Afrikaanse hutten. In totaal zijn acht hutten ter beschikking met twee bedden in elke hut. Deze hutten worden niet alleen aan stagiaires en guest helpers aangeboden maar ook aan mensen die het project willen komen bekijken of gewoon in Afrika op bezoek willen komen.

Deze plaats is erg geschikt voor een time out. Een plaats om zonder afleiding te bekomen van het drukke bestaan. Er is geen zwembad, er zijn geen toeristische activiteiten voorzien. En als je die zaken toch mist, kun je altijd terecht bij de toeristische dienst van Ouagadougou. Wat er wel in overvloed geboden wordt: zalige rust, een prachtige sterrenhemel en veel zonnetherapie (als je tenminste niet in het regenseizoen komt).

Verwacht geen luxe, alleen het noodzakelijke comfort (bedden, water, keuken, toilet en douche).

Het is de bedoeling dat mensen komen kijken en door (betalende) overnachting het project financieel vooruit helpen. We hopen dat je eenmaal terug in België voor ons en het project zult blijven bidden.

Over de seizoenen:

 • Januari: Winter, temperaturen rond de dertig, kans op Harmattan (= woestijnwind met veel stof en zand)
 • Februari: Harmattan, stof en zand staan spotgoedkoop nu
 • Maart: Vanaf 15 maart wordt het warmer… Zeg maar echt warm!
 • April: Nu is het zweten geblazen… Kan tot boven de veertig in de schaduw oplopen
 • Mei: Het wordt iets ‘koeler’ maar vochtiger
 • Juni: Nog vochtiger, het regenseizoen begint
 • Juli: Regenseizoen
 • Augustus: Volop regenseizoen
 • September: Het einde van het regenseizoen nadert
 • Oktober: Het kleine hete seizoen temperaturen tot 37 graden
 • November: Het kleine hete seizoen nadert zijn einde
 • December: Noemen ze hier winter, met temperaturen van 16 graden ‘s ochtends en dertig op de middag

HOME

Advertenties

Responses

 1. Owsome

 2. Voor het eerst heb ik jullie site bekeken , moet op mijn leeftijd(64)nog veel leren op de computer!Wat een geweldig werk doen jullie daar en in wat voor temperaturen i Ik bid jullie de belofte uit Gal.6:9 toe en Gods bescherming over jullie’s gezondheid. Groetjes, Truus

 3. Beste,
  Is er een e-mailadres waarop ik jullie kan contacteren in verband met stagemogelijkheden?
  Ik heb het diploma van opvoeder en doe nu het schakeljaar voor de master in pedagogische wetenschappen. Jullie project interesseert me enorm en ik zou het heel boeiend vinden mocht ik er stage kunnen doen!

  Alvast bedankt op voorhand,
  Sarah Vrijens (sarahvrijens@hotmail.com)

 4. Beste,

  Is het mogelijk mij meer informatie over de locatie van de Panbila Inn te bezorgen ? Ligging ten op zichte van Ouagadougou bvb.

  Bedankt,
  Lieve Ravyts

  • Panbila Inn ligt in Nioko 2, ten noordoosten van het stadscentrum, net voorbij de wijk Kossodo, aan de N3 (route de Kaya) (die kan je vinden via Google maps – typ “Kossodo, Ouagadougou). Het is ongeveer 10 km van het echte centrum van de stad.

 5. Beste Noël en Manja.

  Een dikke proficiat met jullie werk. Ik was danig onder de indruk van wat jullie allemaal verwezenlijkt hebben! Een echt lichtpunt in het bestaan van vele Burkinabezen. en welgemeend dank je voor de rondleiding die jullie ons gegeven hebben.

  Groetjes
  Mike (februari 2012)

 6. Bonjour Noël en Manja,
  Laat ik nou 22.10.12 in Ouaga aankomen D.V. , op zoek naar een geschikte slaapplaats ! Hebben jullie 2 x 1 pers. bed vrij voor een paar dagen?
  Onze Burkinabé contactpersoon Luc komt me helpen de draagbare watertoren (jaja) door de douane te loodsen op het vliegveld. Tegelijk een paar fietsen kopen coop-africa.org in Ouaga en nog wat ‘nuttige organisaties’ aflopen. Daarna door naar ons projekt le Jardin d’Eden in Dédougou. Zou echt tóf zijn jullie te kunnen ontmoeten, ervaringen en ideeën uitwisselen.
  Veel zegen
  Astrid


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: